10 хранителни добавки за преодоляване на пристрастяването

Пристрастяването  е хронично мозъчно заболяване. Проучванията показват, че наркотиците и алкохолът физически променят структурата и функцията на мозъка и че тези промени в мозъка водят до желание за пушене или пиене. Според изследванията, висококачествените биологично достъпни хранителни добавки са важен аспект на борбата срещу този феномен и неговата корекция. Изследванията показват, че недостигът на витамини и минерали може да причини метаболитни дисбаланси, които създават глад за пристрастяване.

Например, в едно проучване, д-р Роджър Уилямс, американски биохимик, който е открил пантотенова киселина (витамин В5), установи, че плъхове, които са имали недостиг на някои витамини консумират повече алкохол, отколкото тези, които нямаше никакви. Но след като тези витаминни дефицити се елиминират, потреблението на алкохол е намаляло.

Хранителните недостатъци могат да причинят симптоми като отпадналост, депресия, раздразнителност и други психични симптоми, които забавят възстановяването и водят до рецидив.

10 хранителни добавки за преодоляване на пристрастяването

10 хранителни добавки за преодоляване на пристрастяването и отбиването

1. Citicoline

Цитиколин (известен също под името цитиколин или CDP-холин) е под формата на най-бионаличен холин, съществен витамин, че повечето хора не консумират достатъчно, тъй като много малко храни в Западна диета я съдържа. Ето защо аз препоръчвам да се допълни с.

Цитиколин има противовъзпалителни и неврозащитни ефекти, подобрява синтеза на ацетилхолин и допамин (невротрансмитери две съществени за правилното функциониране на мозъка) и увеличаване на броя на ацетилхолинови рецептори и допамин в мозъка.

Като цяло, това е едно от любимите ми хранителни вещества за оптимално мозъчно и психическо здраве. Освен това има доказателства, че хитиколинът намалява зависимостта от наркотици. В едно проучване наркоманите, пристрастени към кокаин, трябва да приемат 500 mg цитиколин два пъти дневно в продължение на две седмици. В края на проучването участниците съобщиха, че чувстват намаляване на желанието си да пушат.

В друго проучване, зависими от кокаин хора с биполярно разстройство, които са получили читиколин, са успели да намалят употребата на кокаин. Изследователите са ги помолили да не консумират кокаин по време на проучването, а в края на проучването са открили по-малко кокаин в урината на участниците.

Някои предварителни изследвания също така показват, че китиколинът може да помогне на хората с пристрастяване към храната, алкохола и канабиса.

Важно е да се отбележи, че много лекарства, предписани с рецепта, са антихолинергични, което означава, че намаляват съдържанието на ацетилхолин в мозъка. Например, бупропион (или Wellbutrin, Zyban, Voxra, Budeprion, Aplenzin), а често предписваните антидепресанти, антихолинергично е, което означава, че инхибира физиологичното действие на ацетилхолин.

Можете също така да намерите холин в говежди черен дроб и яйчен жълтък, но citicoline има по-непосредствен и забележим ефект.

2. Theanine

Theanine е релаксираща аминокиселина, открита в чая, която има много предимства за мозъка и психичното здраве. Теанинът е известно, че предизвиква успокояващ ефект върху мозъка, като пресича кръвно-мозъчната бариера и увеличава производството на GABA и допамин в мозъка. За разлика от анти-тревожните лекарства, той не предизвиква седиране или сънливост.

Theanine може също така да защити мозъка ви от ефектите на алкохола, да увеличи мозъчните нива на растежния хормон и да намали нивата на хормона на стреса. Като се има предвид всичко това, не е изненадващо, че има анти-пристрастяващи свойства и може да помогне за намаляване на симптомите на абстиненция. Според изследванията, тя е особено полезна при отнемането на никотин и опиоиди.

Хората, които приемат theanine като хранителна добавка, обикновено изпитват подобрено настроение, повишена концентрация и намалени симптоми на тревожност. Въпреки това, прекаленото потребление на теанин може също така да затрудни хората. Това е така, защото анинът стимулира алфа мозъчните вълни и много високите алфа мозъчни вълни всъщност могат да причинят тревожност. Хората, засегнати от наркомании, обикновено приемат дози от 200 mg на ден.

Можете също да получите theanine от черен чай и зелен чай.

3. Омега-3 мастни киселини

Омега-3 мастни киселини са основни мазнини, които тялото не може да произведе. Те се намират главно в рибата и са необходими за нормалното електрическо функциониране на мозъка и нервната система.

Те подпомагат поддържането на митохондриите и повишават нивото на растежния хормон в мозъка ви. Омега-3 мастни киселини подобряват настроението, съня, ученето и паметта и предпазват от психични разстройства като депресия, леко когнитивно увреждане, деменция и болест на Алцхаймер. Те също така демонстрират способността си да помагат на зависимите и да намалят симптомите на абстиненция.

Изследванията показват, че повишената тревожност е една от основните причини, поради които наркоманите и алкохолиците са склонни да се подложат на рецидив. Едно проучване установи, че даването на омега-3 мастни киселини на зависимите от наркотици значително намалява тяхното безпокойство. Предвид ползите от омега-3 мастни киселини за мозъка и цялостното здраве, не е изненадващо, че пушачите, които вземат рибено масло, наред с други неща, значително намаляват зависимостта си.

Други проучвания показват, че добавките от омега-3 намаляват нуждата от никотин и намаляват броя на цигарите, които хората пушат всеки ден. Изследователите също изследвана степента на рецидив на освободени зависими след детоксикация период и е установено, че cocaïnomiques зависими които рецидив показват нива на омега-3 мастни киселини, значително по-ниски, отколкото не-повтарящи наркомани.

И накрая, при абстинираните алкохолици, високият прием на омега-3 изглежда намалява стреса и кортизола, докато омега-3 мастните киселини значително намаляват желанието за алкохол при мишки. Едно проучване действително разкрива силата на омега-3 мастни киселини в мишките. Биполярни мишки, като някои биполярни пациенти, като алкохол. По време на опита, мишките на DHA (омега-3 мастна киселина) пият много по-малко алкохол, а DHA намаляват поведението си за злоупотреба с алкохол. Вече съществуват значителни данни на молекулярно ниво, че омега-3 мастни киселини действат върху мозъка по подобен начин на психиатричните лекарства.

За съжаление, повечето хора не консумират достатъчно количество омега-3 мастни киселини в диетата си. Ето защо препоръчвам хората да ядат повече риба и / или да се допълват с масло от крил, рибено масло, което е особено богато на омега-3 есенциални мастни киселини.

4. Ацетилкарнитин

Ацетилкарнитин (или ацетил-L-карнитин или ALCAR) е ацетилирана форма на карнитин, аминокиселина. Той е невропротективен агент и подобрява когнитивната функция. Той може да поддържа митохондриите, да предпазва мозъка ви от алкохол и да ви помогне да преодолеете “волана” на мозъка. Той може също така да намали апетита и симптомите на отнемане.

В едно проучване алкохолните пациенти, лекувани с ацетилкарнитин, останаха трезви, тъй като апетитът им намаля. Ацетилкарнитинът също може да помогне за лечение на зависимост от опиоиди и отнемане. В друго проучване, 30 субекта, зависими от метадон (опиоиден аналгетик), получават 2 грама ацетилкарнитин на ден по време на 3-седмичен период на детоксификация, което намалява болката и продължителността на болката им. отбиване.

В допълнение, изследванията при плъхове показват, че ацетил-L-карнитинът може значително да намали консумацията на алкохол и да намали появата на треперене по време на спиране на алкохола. Изследователите стигат до заключението, че това трябва да се вземе предвид при лечението на зависимостта от алкохола и може да бъде обещаваща алтернатива за лечение на пристрастяването към алкохола и по-леките форми на алкохолизъм. ,

5. Ацетилцистеин (NAC)

Ацетилцистеин (или N-ацетил-цистеин или NAC) е модифицирана форма на цистеин аминокиселината. Това е несъществена аминокиселина, която стимулира производството на глутатион, антиоксидант. Ацетилцистеинът може да помогне за лечение на много психични заболявания и може да намали пристрастяването и апетита по време на отбиването.

В едно малко проучване, 2400 mg NAC или плацебо са били прилагани на 13 души, които са се въздържали от кокаин в продължение на два дни. Участниците, които са получили NAC, са намерили значително намаление на симптомите на отнемане и апетита за кокаин. Последващите проучвания също така показват, че НКС намалява желанието и интереса към кокаина.

В друго проучване, пушачите доброволно намаляват консумацията на цигари с приблизително 25% след две седмици на добавяне с 2400 mg ацетилцистеин. В клинично проучване, проведено в Обединеното кралство, млади потребители на марихуана, които твърдяха, че са зависими от марихуана, са получавали 1200 mg ацетилцистеин два пъти дневно в продължение на четири седмици. Всички намират значително намаляване на симптомите на пристрастяване.

Изненадващо, ацетилцистеинът е не само ефективен срещу наркотичната зависимост. Ацетилцистеин също обещава за лечение на пристрастяване към хазарта (патологична склонност към хазарт, пристрастяването към хазарта, пристрастяването към хазарта или пристрастяване към хазарта). А рандомизирано контролирано проучване на 27 патологични комарджии показа, че играчите, които са получили ацетилцистеин добавка имали по-ниска оценка от 60% на “обсесивно-компулсивно мащаб за патологична склонност към хазарт.”

Ацетилцистеинът също е предшественик на глутатиона, основният антиоксидант във вашето тяло, който може да помогне за борбата с пристрастяването. Хроничната употреба на лекарства като кокаин, метамфетамин и алкохол може да доведе до образуването на оксидативен стрес. Оксидативният стрес може да промени невронните пътища и да доведе до зависимост. Но глутатионът може да намали оксидативния стрес и по този начин да намали развитието на пристрастяването.

6. Витамин D

Витамин D е мастноразтворим витамин, който нашата кожа синтезира при излагане на слънце. Всички тъкани в тялото ви имат рецептори на витамин D, включително мозъка, сърцето, мускулите и имунната система. Това означава, че цялото ви тяло се нуждае от правилното му функциониране и че дефицитът може да има вредни физиологични и психологически последици, включително зависимост.

Някои изследователи са стигнали до заключението, че хроничният дефицит на витамин D е допринесъл за околната среда при употребата на наркотици и че трябва да се обмисли допълването му за ефективно лечение на злоупотребата с наркотици и пристрастяването.

Други проучвания установяват, че витамин D защитава от вредните ефекти на метамфетамина върху допамина. Съществува и връзка между дефицита на витамин D и тежестта на свързаните с алкохола нарушения. И накрая, пациентите, които са предписали наркотични аналгетици като морфин, фентанил или оксикодон, в крайна сметка са принудени да приемат по-високи дози, ако им липсва витамин D.

7. Магнезий

Магнезият е основен минерал, който участва в повече от 300 биохимични реакции в организма. Това включва активността на невротрансмитери, ензими и хормони, които могат да имат драматичен ефект върху настроението и мозъчната ни функция. Това е още едно от трите хранителни вещества, които всеки трябва да вземе за своя мозък, защото повечето хора са недостатъчни.

Доказано е, че магнезиев намалява опиоидна зависимост, никотин, кокаин, амфетамин и алкохол, и намален интензитет на симптоми на абстиненция при спиране тези лекарства. Той може също така да намали процента на рецидив, особено сред зависимите, пристрастени към кокаин и амфетамин.

Изследователите също така заключиха, че магнезиевата добавка може да намали зависимостта от никотина при тежки пушачи. За да направите това, магнезият естествено подобрява стимулацията на системата за възнаграждения, което намалява нуждата от стимулиране от никотин или други пристрастяващи вещества.

Изследванията също така показват, че недостигът на магнезий е много честа при хората, страдащи от алкохолна зависимост и оттегляне. Добавянето на магнезий намалява усложненията при отнемане, намалява тежестта на симптомите на отнемане и намалява нуждата от анти-тревожно лекарство.

Храните, съдържащи магнезий, включват спанак, швейцарски картоф, тиквени семки, бадеми, авокадо, тъмен шоколад и банани. Въпреки това, повечето хора все още трябва да приемат добавки, защото магнезият бързо се изчерпва по време на стрес и някои психиатрични лекарства могат да го изчерпят.

8. Цинк

Цинкът е минерал, който е от съществено значение за психичното здраве, особено ако страдате от хронично безпокойство. Тя също така може да помогне за лечение на пристрастяване и отнемане.

Прекомерното екскреция на цинк и цинков дефицит често се срещат сред употребяващите наркотици, и учените препоръчват цинк добавки за лечение на пристрастеност и намаляване на симптомите на абстиненция. Проучванията показват, че употребяващите опиати имат особено ниски нива на цинк.

В случая на алкохолизъм е известно, че алкохолът отстранява цинка от тялото. С течение на времето, хронична употреба могат да създадат низходяща спирала, в която дефицит на цинк води до хроничен стрес, което води до едно лице, за да се пие повече алкохол, което допълнително изчерпва цинк и причинява по-продължителна тревожност.

Според проучвания при животни цинкът намалява интензивността на морфиновата зависимост, докато цинковите хелатори влошават симптомите на абстиненция.

Стридите, говеждо месо, тиквени семки, кашу, гъби и спанак са едни от най-добрите източници на цинк. Винаги обаче препоръчвам поне краткосрочна добавка, за да се уверите, че получавате достатъчно цинк дневно.

9. Витамин С

Това може да изглежда невероятно, но изследванията показват, че витамин С е полезен за преодоляване на пристрастяването и намаляване на симптомите на абстиненция. Първо, нивата на витамин С са значително по-ниски сред зависимите. Високите дози витамин С са показали, че повишават нивата на ендорфина, намаляват употребата на опиати и намаляват синдрома на отнемане на хероин.

Хроничното приложение на витамин С може също да предотврати развитието на толерантност и физическа зависимост от морфин. Различни проучвания показват, че витамин С намалява стреса и безпокойството, както и тежестта на депресията.

Друго изследване показва, че продължителното недостиг на витамин С са допринесли за нервност и емоционална нестабилност, както и че разстройства на настроението са били намалени с 35% при хоспитализирани пациенти след лечение с витамин С ,

Храните, съдържащи витамин С, включват зелени чушки, цитрусови плодове, домати, карфиол, брюкселско зеле, броколи и зеле.

10. Други хранителни добавки

Ето някои други хранителни добавки , които трябва да имате предвид. Според научните изследвания тези хранителни вещества могат да помогнат за справяне с пристрастяването и отбиването, но те не са толкова ефективни, колкото тези по-горе:

  • Литиев оротат
  • подобен на бик
  • Витамини Б
  • глутамин
  • DL-фенилаланин (DLPA)
  • D-серин / саркозин.

Предпазни мерки относно хранителните добавки

Хранителните добавки не трябва да заместват балансирана и разнообразна диета. Здравословен начин на живот е препоръчително. Посочената дневна доза не трябва да се превишава. Не консумирайте хранителни добавки по време на бременност или кърмене без медицински съвети. Консултирайте се с Вашия лекар, преди да започнете каквото и да е допълнително лечение, ако приемате някакви лекарства или имате хронично заболяване / здравен проблем.

В заключение

Точно като психическо заболяване можете да преодолеете пристрастяването. Те често вървят заедно. Научих с течение на времето, с точната информация и ресурси, че хората могат да се измъкнат от цикъла на пристрастяване и да бъдат щастливи и в мир със себе си, без наркотици или саморазрушителни навици. Възможно е да си върнете живота без пристрастяващи вещества. Като цяло наистина вярвам в силата на тези хранителни добавки за борба с пристрастяването и да намалят симптомите на спирането. Ако комбинирате няколко от тях, това значително ще улесни прехода към трезвeността.