Обем на тренировки за мускулна маса

За натрупване на мускулна маса, идеалът е да направите максимум от 3 до 6 повторения (зона на максимална сила). Въпреки това, ключовият фактор в програмата за увеличаване на теглото е прогресията (постоянно увеличаване на теглото). Само чрез засилване във всяка тренировка и работа с по-тежки тежести е стимул, насочен към натрупване на тегло.

Обем на тренировката в серии за мускулна маса: Не правете повече от 12 до 16 серии по цялото обучение. В този случай по-малко е определено по-добре! 3 до 4 упражнения на ден за тренировка са достатъчни, тъй като програмата за мускулна маса съдържа предимно трудни основни упражнения. Не пропускайте: искате ли да знаете къде сте относителни към теглото си? Нашата диаграма на ИТМ ви дава цялата необходима информация.

ВСИЧКО ЗА BMI

Правило # 1 за покачване на мускулна маса: Броят на упражнениата в тренировка за една мускулна група, не трябва да надвишава 5 във всички случаи . За да се предотврати травми или претрениране, е важно да се практикува преди всяко упражнение 1 до 2 серии загряване в зависимост от размера на усилието.

Образователни обеми и интензивност с един поглед:
1 до 2 серии загрявания преди всяко упражнение
3 до 4 упражнения на тренировка
3 до 6 повторения

ПРЕПОРЪКИ ЗА Мускулна маса

За перфектна програма за мускулна маса, препоръчваме на начинаещите да правят тренировка за цялото тяло три пъти седмично. Фокусът е върху сложни основни упражнения. Потвърдените спортисти могат да разделят тези три дни на обучение на разделена програма. Поради това е възможно да се практикува методът на издърпване / бутане / крака и да се подсили целесъобразно различните области на мускулите. Предлагаме Ви възможност да си направите план за обучение с подробно описание.

Протеини и аминокиселини в програма за покачване на мускулна маса
Почевка между сериите в тренировка за мускулна маса

За да се гарантира пълно възстановяване между максималните серии на сила, е важно да се спази времето за пауза от 120 до 180 секунди. По време на почивките между сетове, препоръчително е да останете активни, хидратирани и психически да се подготвите за следващата серия. Основните участници в спортното хранене, които помагат на мускулите да се развиват, освен протеинов шейк от суроватъчен протеин, аминокиселини и Аминокиселината глутамин се оценява особено, защото е много подходящ за спортисти които тренират за мускулна маса и сила.